"پالیسی تعلیم و تربیه دختران" با حضور رهبری وزارت معارف رونمایی شد+ تصاویر

media-moe
چهارشنبه ۱۳۹۷/۱۱/۱۷ - ۱۸:۲
"پالیسی تعلیم و تربیه دختران" با حضور رهبری وزارت معارف رونمایی شد

وزارت معارف- کابل: "پالیسی تعلیم و تربیه دختران" با حضور دکتر "محمد میرویس بلخی" رهبری وزارت معارف، "بی بی گل رولا غنی" بانوی نخست کشور و جمعی از اعضای کابینه و همکاران بین‌المللی معارف با هدف حمایت و تقویت از آموزش دختران رونمایی شد.

در این برنامه که امروز در مرکز رسانه‌های حکومت برگزار شد؛ دکتر "محمد میرویس بلخی" سرپرست وزارت معارف اهداف تدوین این پالیسی را "برطرف ساختن موانع تعلیمی دختران و زنان"، "کاهش تفاوت میزان شمولیت دختران و پسران"، "متعهد ساختن وزارت معارف به عملکرد مثبت در برابر زنان و دختران کارمند و شاگرد" و "شامل ساختن دختران بیرون از مکتب به سیستم تعلیم و تربیه" توصیف کرد.

دکتر بلخی عنوان کرد که دختران فقط 40 فیصد از تمامی دانش آموزان در افغانستان را تشکیل می‌دهند؛ با وجود افزایش قابل توجه در ثبت نام مکاتب از سال 2001، حدود 3.7 میلیون کودک بشمول 2.2 میلیون دختر در سنین مکاتب ابتدایی از مکتب دور مانده‌اند که این گویای ضرورت توجه و اجماع متولیان این امر برای شامل ساختن این دختران به سیستم تعلیم و تربیه است.

در ادامه برنامه "بی بی گل رولا غنی" بانوی نخست کشور ضمن ابراز خرسندی از ارتقا جایگاه دختران و زنان در عرصه‌های گوناگون در کشور، به حمایت جدی حکومت از تعلیم و تربیه دختران اشاره کرد.

همچنین "مت کلف" سفیر کانادا در افغانستان نیز از تدوام و تقویت همکاری‌ها با معارف افغانستان برای شامل ساختن اطفال بیرون مکتب به سیستم آموزشی کشور خبر داد.

"دلبر نظری" وزیر امور زنان نیز در جریان این برنامه عنوان کرد که وزارت معارف در راستای نقش توسعه مشارکت زنان عملکرد موفقی داشته و وزارت زنان در این راه همکار و همراه رهبری معارف خواهد بود.

در ادامه "ادیل خدر" نماینده یونیسف در افغانستان از شرکت کنندگان این مراسم و بویژه رهبری وزارت معارف و دیگر اعضای کابینه خواست تا این پالیسی صرفا به رونمایی محدود نشود و تعقیب برای اجرایی شدن پالیسی تعلیم و تربیه دختران بطور مداوم مورد توجه قرار گیرد.

"جیون پارک" نماینده سفارت کوریا در افغانستان نیز در خاتمه اعلام کرد که کوریا همکار و دوست وزارت معارف در حمایت از تعلیم و تربیه دختران می‌ماند.

گفتنی است در پایان این مراسم از این پالیسی که با همکاری مشترک "وزارت معارف"، "یونیسف" و دیگر همکاران بین‌المللی معارف تدوین شده است؛ رونمایی شد.

 

 

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۰:۴۹
Background image

ختم تورنمنت خزانی بازی های فوتبال مکاتب ولسوالی پغمان ولایت کابل

تورنمنت خزانی فوتبال که هفته پیش میان تیم های ورزشی شاگردان  ۱۰ لیسه ولسوالی پغمان ولایت کابل آغاز شده بود، اینک با حضور مسئولان تربیت بدنی ریاست تعلیمات اساسی و ثانوی وزارت معارف، در. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۰:۴۶
Background image

برگزاری ورکشاپ تربیوی برای شاگردان یک باب دارالعلوم در ولایت هرات

ورکشاپ آموزشی و تربیوی «جایگاهٔ حجاب در اسلام»  برای بیش از ۸۰۰ تن طلاب دارالعلوم عالی غیاثیه شهر هرات برگزار شد.
این برنامه از سوی ریاست معارف هرات با هم‌کاری یکی از نهاد های علمی و. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۷ - ۱۰:۴۱
Background image

اعمار دیوار احاطه یک باب مدرسه دینی در ولایت پکتیکا به بهره برداری سپرده شد

برای مدرسه دینی نورالهدی در ولسوالی سروبی ولایت پکتیکا، به هزینه مالی مردم محل، دیوار احاطه به مساحت ۱۱۹۲ متر مربع با ارزش ۲۹۰ هزار افغانی ساخته شده و به بهره‌برداری سپرده شد.
آمر معارف. . .

بازگشت به اخبار