نگاهی به فعالیت های روزمره معارف در مرکز و ولایات
● ولایات:
از روز جهان معلم ( ۱۳ میزان ) در سراسر معارف کشور، طی محافل با شکوهی تجلیل و بزرگداشت به عمل آمد.
روئسای معارف، علماء و اهل قلم و فرهنگ، پیرامون جایگاه و مقام والای معلم سخنرانی ، معلم را به چراغ جامعه تشبه و او را رهنمای بشر دانستند و شاگردان نیز در وصف معلمان شان ترانه ها و مقالات شان را به خوانش گرفتند.
از سوی هم، مقام های بلند پایه معارف، ضمن ستایش از زحمات همه معلمان کشور، بر رفع مشکلات آنان وعده دادند.
▪نورستان:
تاج محمدجاهد رئیس معارف ولایت نورستان با هیئت امتحانات کانکور این ولایت در دفتر کارش دیدارکرد.
آقای مطمین ضمن خوش آمدید هیئت، از آنان خواست تا شفافیت و صداقت را در امتحان معیار قرار داده و با شاگردان این ولایت، همکاری های لازم انجام دهند.
در حین حال، رئیس معارف نورستان، امور تدرسی و اداری مدرسه شیخ عبدالعزیز در ولسوالی وامای این ولایت را بررسی کرده و از استادان خواست تا با زحمات شان نسل خوبی تقدیم جامعه کنند.
▪بلخ:
لیسه افعان ترک مقیم ولایت بلخ، از شاگردان ممتاز مسابقات ریاضیات و فزیک که چندی قبل میان ۶۵۱ تن از دانش آموزان ۶۴ مکتب ولایت بلخ برگزار گردیده بود، طی محفلی با اهدای تقدیرنامه، ستایش به عمل آورد.
مولوی عبدالجلیل شهیدخیل رئیس معارف بلخ، از همکاری های کشور ترکیه به معارف کشور قدردانی نموده، مکاتب افغان ترک را از مجهزترین و بانظم ترین مکاتب در سطح کشور توصف نمود.
▪لغمان:
کمیته سویدن برای افغانستان، برای مکتب های میاخیل و میازمری در ولایت لغمان صنوف کمپیوتر میسازد.
به گفته مسئولان؛ صنوف یاد شده،حدود یک میلیون و۴۰۰ هزار افغانی هزینه برخواهد داشت که قرار است در مدت دوماه تکمیل و به بهربرداری سپرده خواهند شد.
در سوی دیگر، مولوی شاه جهان ساجد رئیس معارف ولایت لغمان، سویه دانش آموزان مکتب میاخیل این ولایت را مثبت ارزیابی کرد و استادان این مکتب خواست، در تربیت سالم اولاد وطن بیشتر از پیش، سعی به خرچ دهند.
▪جوزجان:
مسئولان ریاست معارف ولایت جوزجان، به یاری دفتر ولایتی یونیسف، ده باب خیمه به لیسه جنرال حکیم در این ولایت کمک کردند. به قول مولویمحمدطاهرجواد رئیس معارف جوزجان، لیسه جنرال حکیم یکی از لیسه های بزرگ شهر شبرغان بوده که حدود سه هزارشاگرد در این لیسه، سرگرم آموزش اند.
▪در یک خبر دیگر از همین ولایت:
دفتر اکتید مقیم جوزجان با همکاری مالی یونسیف در هماهنگی با ریاست معارف این ولایت، برای ۴۹۵۰ طفل باز مانده از تعلیم، زمینه آموزش را فراهم کرده است.
رئیس معارف این ولایت، ضمن قدر دانی از مسئولان این موسسات، ایجاد صنوف محلی را یک گام مثبت در بخش تعلیم و تربیه دانست.
▪بلخ:
شیرمحمد حنفی آمر معارف ولسوالی زاری با هیئت همراه، از مکتب متوسطه بختگان، ابوذر غفاری و لیسه خواجه روشنایی این ولسوالی نظارت نموده، در مورد روند تدریس و کارهای اداری رهنمایی های لازم را به مسئولین مربوطه سپرد.
در همین حال ، مولوی نقیب الله مخلص آمرنظارت ولسوالی دهدادی این ولایت، از فعالیت های روزمره لیسه تخته این ولسوالی نظارت و بررسی به عمل آورد.
