زندگی نامه وزیر
زندهگینامه محترمه رنگینه حمیدی سرپرست وزارت معارف
معرفی مختصر:
محترمه رنگینه حمیدی فرزند غلامحیدر حمیدی در سال ۱۳۵۶ هجری خورشیدی در یک خانوادهی فرهنگی و علمپرور در ولسوالی ارغنداب ولایت کندهار در جنوب کشور دیده به جهان گشود.
وی در سال ۱۳۶۰ هجری خورشیدی و در ایامی که کودکِی بیش نبود، افغانستان را به همراه خانوادهاش به مقصد کشور پاکستان ترک و سپس به ایالات متحده امریکا مهاجرت کرد.
تحصیلات:
رنگینه حمیدی با چشیدن طعم تلخ غربت و دوری از وطن و به امید خدمت برای شهروندان درد و رنج دیدهی سرزمین آبایی خویش کمر همت بست و با تحمل هزاران رنج و مشقت راه آموزش و روشنگری را درپیش گرفت.
وی تعلیمات دورهی مکتب را در ایالات متحده امریکا به پایان رساند و با ورود به پوهنتون ویرجنیای این کشور از رشتهی «مطالعات ادیان» در مقطع لیسانس فارغالتحصیل شد.
بانو حمیدی با درک مشکلات شهروندان کشور و با احساس سرشار از وطندوستی و خدمتگزاری که در قابل افغانستان داشت، زندهگی مرفه خویش درایالات متحده امریکا را ترک کرده و در سال ۱۳۸۲ هجری خورشیدی به کشور برگشت.
تجربه کاری:
رنگینه حمیدی به هدف خودکفایی و رشد اقتصادی زنان افغانستان شرکت «کندهاری خزانه» را بنیان گذاشت و با تلاشهای دوامدار و بدور از خستگیهای شبانه روزی برای بهبود وضعیت اقتصادی زنان کشور کار نمود و سرانجام موفق شد تا برای تولیدات دستی زنان افغان در بازارهای اروپایی، آسیای میانه، امریکا و سایر کشورهای جهان جا باز نماید.
وی به هدف سهیمشدن در خدمات تعلیمی از بهر تنویر اذهان کودکان افغانستان مدیریت مکتب خصوصی بین المللی «میزان» را به عهده گرفت.
بانو حمیدی پیشینهی فعالیتهای رضاکارانه در زمینهی رشد کودک، روانشناسی آموزشی، مدیریت آموزشی، تعلیم و تربیه اسلامی، اداره امور تجاری وتوسعهای در کشورهای درگیر منازعه را در کارنامه دارد. وی در نشستهای متعدد ملی و بینالمللی، مکتبها، پوهنتونها، کنفرانسها و نشستهای خاص در مورد افغانستان صحبت کردهاست.
دستاوردها:
رنگینه حمیدی در سطح بینالمللی به عنوان همکار خوب زنان افغانستان شناخته شدهاست و در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی به عنوان یکی از ۱۸ بهترین چهره برای کسب جایزهی «سیانان» گزینش و نیز از سوی رادیو اروپای آزاد به عنوان شخصیت هفته انتخاب شد.
رنگینه حمیدی به عنوان فعال حقوق زن، کارآفرین افغان و تهدابگذار مکتب بینالمللی در افغانستان در بسیاری از برنامههای رادیویی اشتراک نموده و در نشریههای چون مجله آسیا تایمز، اشپیگل آلمان، گاردین، دیلی تلگراف بزنیسویک، بیبیسی و صدای امریکا در زمینهی رشد و تقویت زنان مقاله نوشته و نیز بحث و گفتگو انجام دادهاست.
»Embroidering within Boundaries: Afghan Women Creating a Future» نام کتابی است که از بانو حمیدی در مورد چگونگی زندهگی زنان کندهار و تلاشهای آنان برای زندگی و آیندهی مطمئن، اخیرا منتشر و به دسترس خوانندهگان قرار گرفتهاست.
بانو حمیدی با انجمن جامعه آزاد افغانستان (OSA)، اتاق تجارت و صنایع زنان افغانستان (AWCCI)، مدیکا افغانستان (MA)، موسسه جامعه مدنی افغانستان (AICS)، پیشینهی همکاری داشته و عضویت شورای زنان افغان در ایالات متحده امریکا را نیز دارد.